quim_cerveraCervera i Duran, Joaquim M.

Cervera i Duran, Joaquim M.
Va néixer a Barcelona el 27 de novembre del 1950. És llicenciat en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, diplomat en sociologia per l’Institut Catòlic de París i llicenciat en sociologia per l’Institut Social Lleó XIII (Universitat Pontifícia de Salamanca).

Ha estat escolta, responsable de campaments i colònies, i catequista de la parròquia de la Preciosíssima Sang; seminarista, diaca i capellà a Sant Martí del Clot, també de Barcelona; i capellà a Saint Pierre et Saint Paul de Montreuil, prop de París, a Sant Andreu de Palomar de Barcelona i a La Cena del Señor de Madrid. Des de fa divuit anys és rector de la parròquia de Santa Maria del Gornal (l’Hospitalet de Llobregat).

També ha estat dels consiliaris fundadors de la JOBAC, consiliari de la JOC, subdelegat de pastoral de joves a Barcelona i ara consiliari de grups de revisió de vida de joves, professionals, matrimonis, d’ACO, de les Auxiliars Seglars Diocesanes…

Professor de sociologia general i sociologia de la religió a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull. Membre del Departament de formació pastoral i del comitè executiu del CEP (Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes) i del Seminari de Teologia Pastoral de la Facultat de Teologia.

Col·labora a la UNESCO de Catalunya en estudis sociològics i en un grup de diàleg interreligiós, a Cristianisme i Justícia i a Càritas, entre altres.

Li agrada el cinema, el teatre i la música; canta en la coral DUM.

A Edicions Saragossa ha publicat Església, mare i creu (novembre del 2010)


EDICIONS SARAGOSSA · Tel. 608 59 71 66 · rosa@edicionssaragossa.cat