paraules_a_icaria

Edicions Saragossa hem creat un certamen literari per promoure la creació literària i fomentar el plaer de la lectura. Aquesta aposta vertebra el certamen en tres eixos:

El cistell: la narració de vivències personals, el relat d’experiències educatives, la narració de ficció arrelada en un territori i la religiositat i el fet religiós.
Ritmes: la creació poètica.
Relats: narrativa o assaig adreçat a lectors joves.


Convençuts que la creació, la iniciativa cultural i la literatura contribueixen a fer un món millor (la utopia icariana), retrobem Salvador Espriu:

Sentir només, saber de cada cosa
el nom senzill, el simple nom, carícia
com de l’abril damunt les noves fulles,
mentre la llum de pluja de la tarda
s’allunya a poc a poc amb els jacints.

 

Hem donat un nom a cada cosa. La riquesa de vocabulari afavoreix la comprensió del món i permet expressar pensaments i sentiments. Les paraules d’un bon llibre amaren el lector com la pluja fina. És un motiu més per a convidar tothom a donar a conèixer les seves paraules. Poden ser, negre sobre blanc, pluja fina per a molts lectors.

 

Banda original del certamen

Des de la festa de lliurament de premis de la tercera edició del certamen, l'any 2011, comptem també amb una banda sonora original, una melodia expressament creada per Alfred Tapscott, jove músic i compositor.

 

Una imatge per al certamen

Enguany es manté l’estàtua que, amb el mateix nom de Paraules a Icària, és el símbol del reconeixement a la qualitat del treball de les persones guardonades. Es tracta d’una obra realitzada per Sònia Benítez amb motiu del certamen. L’estàtua està constituïda per dues peces: una fosa de bronze que simbolitza el laberint de Creta del mite grec d’Ícar i una peça esculpida a mà de marbre, sense peanya, que vol recordar l’agilitat i la sensació de moviment a l’ala fabricada per Dèdal per al seu fill, que l’havia d’alliberar del laberint on es trobaven tots dos. Sobre el marbre blanc hi llegim la inscripció: «Camí d’Icària, homes i dones a la recerca de la utopia». Aquest missatge pretén ser un homenatge a totes aquelles persones que treballen a la recerca de la seva utopia, que somien un món millor, i que en aquest cas ho fan des de l’escriptura i la literatura.

EDICIONS SARAGOSSA · Tel. 608 59 71 66 · rosa@edicionssaragossa.cat