El bram de l’aigua.

Maria Aladern

12,00 IVA inclòs

En un poble de pescadors, a la Costa Brava, hi trobem la gent que viu arran de mar i del mar.

Personatges diversos, pescadors i navegants. Gent lluitadora, uns per pura supervivència, d’altres per ambició.

Els homes passen el dia mar enfora. Les dones s’ocupen d’adobar les xarxes i les criatures juguen a la sorra; esperen la tornada dels pescadors. A les cases, a més del tràfec del dia a dia, no hi ha altra conversa sinó és parlar dels arts i de la barca, de les calades i del temps que farà l’endemà.

Alguns personatges de la narració s’expressen amb el parlar salat dels avantpassats. És un homenatge de l’autora a una parla que, avui en dia, gairebé és història.

Les àvies recorden i narren els esdeveniments de la seva llarga vida.

Tot començà a la segona meitat del segle dinou quan el comerç esclavista estava a les acaballes i es va produir la increïble desaparició d’un capità de vaixell; fet que, al llarg de l’obra, incideix en la vida de les dues famílies protagonistes.

La relació entre els personatges dibuixa una xarxa que unes vegades és forta i d’altres s’esquinça, ara conviuen i ara es rebutgen, uns cerquen el poder i altres la llibertat.

El pas del temps va transformant la vida del poble. Fills i néts d’aquelles àvies viuen la guerra i la postguerra. Temps d’estraperlo i de restriccions. I també de berbenes i festes majors.

Malgrat tots els canvis, en els pobles de pescadors, quelcom perdura: escodrinyar el cel per veure venir la nuvolada, observar de quin cantó bufa el vent, angoixar-se en sentir el bram de l’aigua.

ISBN: 978-84-943877-5-3

En estoc

*Enviament gratuït en totes les comandes superiors a 16€