La Presó. La veritable història d’en Bac de la Sagrera.

Jordi Vilagut

19,00 IVA inclòs

La presó. La veritable història d’en Bac de la Sagrera, és una novel·la amb una forta càrrega històrica i arrelada a un territori, el Solsonès, i més concretament en la serra de Busa.

L’acció gira al voltant de la Guerra del Francès des de la perspectiva d’un jove, en Bac, que es veu arrossegat pels esdeveniments fins al punt que acaba tenint-hi un paper rellevant de manera inesperada. L’atzar acabarà portant el protagonista a sumar-se a l’exèrcit, per eludir el captiveri provocat per haver col·laborat amb desertors (entre ells el seu germà), i posteriorment a convertir-se en guerriller davant el conflicte moral intern que pateix en haver estat responsable de l’habilitació d’un cruel penal on s’abandonen els presoners francesos a la seva dissort.

És un drama rural, on afloren els sentiments dels habitants d’un petit poble del Solsonès davant les conseqüències del conflicte, amb les enveges, les pors, l’odi, el ressentiment i, esporàdicament, l’amor.

La novel·la treu a la llum les crueltats d’aquell capítol bèl·lic i com influeixen en les persones i les relacions teixides entre elles. A la vegada, ens trasllada a una època en què la violència és a l’ordre del dia, a l’igual que l’abús de poder, i en què la desesperació porta molta gent a cometre accions impensables en circumstàncies habituals.

ISBN: 978-84-949390-7-5

En estoc

*Enviament gratuït en totes les comandes superiors a 16€