Obrint camins de vent.

Mercè Giménez Vila

14,90 IVA inclòs

L’autora manifesta el desig de deixar sobre el paper petjades de les pròpies vivències. Encara he de conversar, però a poc a poc / dels fets que queden ben gravats a la memòria / ho faré amb mots invocats des de la intimitat, / emergint enmig de certa impaciència. Per fer-ho, imagina diferents camins del vent.

Inicia la caminada pel camí del torb. Aquest és un vent impetuós propi de la regió pirinenca, que aixeca i arremolina la neu, de manera que la visibilitat minva sensiblement. Dins la boirada que ha aixecat el pas del temps s’agiten percepcions i emocions enterbolides: Avant de que la veu s’acabi, / m’esforço en enviar al cel un crit de socors.

Després, tot cercant la serenor, passeja pel camí de la brisa. La diferència de temperatura entre mar i terra produeix la brisa. En el seu camí, amb l’esperit atent, hom hi pot trobar consol: Recorda sempre que els camins de la mar / et porten cap a la recerca de l’aigua beneïda, / sa transparència et permet guarir-te de tot mal.

El tram final el fa pel camí de l’oreig. L’oreig és un vent suau, l’autora es deixa acaronar pel ventijol de l’esperança i recupera el carpe diem de què ja havia parlat a Ball d’ombres: Un dia més és un dia menys / en la carrera de la vida; / és millor comptar l’instant / que deixar-lo escapar.

ISBN: 978-84-939983-0-1

En estoc

*Enviament gratuït en totes les comandes superiors a 16€