Reflexions sobre refranys, dites populars i misteris.

M. Àngels Puigbò

18,00 IVA inclòs

«Refrany/proverbi: Màxima, dita, d’us popular, antiga, especialment que conté un ensenyament» Pompeu Fabra.

«El refrany ve a ser un llibre de saviesa obert a tothom, que abraça, gairebé, tots els temes de la vida diària, que condensa idees, sentiments, consells i normes de capteniment, que ofereixen les més variades opcions a qui vulgui extreure’n experiències i ensenyaments» Joan Amades.

Els pobles hereten dels avantpassats la riquesa del llenguatge i, gràcies a ell, la saviesa popular de les dites sobre els diferents aspectes de la vida quotidiana; unes queden guardades en la memòria col·lectiva i en el patrimoni cultural, altres continuen vigents a través del temps.

A la primera part del llibre l’autora reflexiona sobre un gran ventall de dites populars, les contrasta amb idees, sentiments i vivències personals o de l’entorn, reals o de ficció.

A la segona part el rerefons prové de creences religioses.

En tot cas l’autora ofereix les seves reflexions amb ironia amable, llenguatge planer i agilitat narrativa. Convida al lector a passar una bona estona, a recordar o a descobrir el que s’ha conservat del llenguatge popular, a prendre part d’acord o en divergència i, fins i tot, a facilitar la reflexió «a qui vulgui extreure’n experiències i ensenyaments» com diria en Joan Amades.

ISBN: 978-84-947005-3-8

En estoc

*Enviament gratuït en totes les comandes superiors a 16€